ceturtdiena, 2012. gada 4. oktobris

Wifi interneta piedāvājums Latvijā


Telekomunikāciju pakalpojumu sniedzējs Lattelecom piedāvā daudzveidīgākos interneta pakalpojumus Latvijā. Iedzīvotājiem pieejams ir gan ātrākais internets Eiropā – optiskais internets, gan stabilais mājas internets – DSL internets, kā arī bezvadu internets ārpus mājas – WiFi. Šoreiz sīkāk par wifi internetu.  
Wifi internets ir pieejams vietās, kur ikdienā apgrozās daudz cilvēku. Vienalga, vai Jūs atrastos medicīnas iestādē, bibliotēkā, kafejnīcā vai augstskolā − ātrgaitas wifi internets izpildīs visas prasības, kuras izvirzāt labam bezvadu internetam. Tas ir pieejams daudzviet Latvijā, ne tikai Rīgā. Un tā ātrums var sasniegt pat 10 Mbit/s. Nav slikti bezvadu internetam, vai ne?!

Kuriem lietotājiem wifi internets pieejams bez maksas?

Lai sāktu lietot bezvadu publisko internetu, ir jāiegūst aktivizācijas kods. Tas kā bezmaksas bonuss tiek piešķirts šādu Lattelecom pakalpojumu lietotājiem:
  • Mājas komplekts 3 – optika un Mājas komplekts 4 – optika (šajos komplektos ietilpst optiskais internets un mājas tālrunis); 
  • Internets 3 – optika ar TV un Internets 4 – optika ar TV (komplektos ietilpst optiskais internets un interaktīvā televīzija); 
  • Internets 3 − optika un Internets 4 – optika (100-200 Mbit/s ātrs optiskas internets); 
  • Mājas komplekts 3 – optika ar TV un Mājas komplekts 4 – optika ar TV  (optiskais internets, mājas telefons un interaktīvā televīzija).
Tie, kuri nelieto Lattelecom nosauktos pakalpojumus, kodu var iegūt, slēdzot līgumu, vai arī (bez līguma slēgšanas) zvanot vai nosūtot SMS uz klientu apkalpošanas telefona numuru. Kodu ir iespējams iegūt uz diennakti, nedēļu vai mēnesi.

Vai Lattelecom piedāvā bezvadu internetu mājai?

Jau noskaidrojām, ka wifi internets ir lielisks pakalpojums sabiedriskās vietās, taču, ko tad, ja vēlaties arī mājās būt brīvs no vadiem?
Lattelecom piedāvā arī mājās lietojamu bezvadu internetu. Bezvadu mājas internets WiMAX Latvijā ir ļoti izplatīts interneta veids. 2011. gadā Lattelecom un tirgus izpētes aģentūras TNS veiktais pētījums liecina, ka 24 % respondentu lieto Lattelecom bezvadu mājas internetu.
WiMAX interneta ātrums ir līdz 2 Mbit/s un tas ir pieejams šādās vietās Latvijā: 
  • Rīgā un tai tuvējos ciematos; 
  • Ogrē; 
  • Daugavpilī;
  • Jelgavas rajona Zaļeniekos; 
  • Liepājas rajona Dunalkā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru