ceturtdiena, 2012. gada 12. janvāris

Iespējas skatīties TV internetā

Lai arī interneta tehnoloģiju joma Latvijā ir ļoti attīstīta, iespējas skatītes TV internetā ir salīdzinoši nelielas – kvalitatīvu interneta televīziju piedāvā tikai uzņēmums Lattelecom, bet atsevišķus televīzijas kanālus skatīties internetā nav iespējams, pieejamas vien dažas pārraides, turklāt ne visas skatāmas tiešraidē.

Lielākais elektronisko pakalpojumu sniedzējs Latvijā Lattelecom pašlaik ir vienīgais uzņēmums, kas nodrošina iespēju skatīties kvalitatīvu TV internetā. Lattelecom  par 2,90 latiem mēnesī piedāvā iespēju skatīties 20 TV kanālus internetā. Piedāvājumā ietilpst sekojoši televīzijas kanāli - LTV1, LTV7, LNT, TV5 Rīga, Pirmais Baltijas Kanāls, NTV Mir, Sony Entertainment Television, Nickelodeon, Disney Channel, Eurosport, KHL, Sportacentrs.com, Discovery Channel, National Geographic, Discovery Science, Travel N Living, MTV Europe, Muz TV, CNN International un RTL.

Papildus iespējai skatīties TV interneta tiešraidē Lattelecom piedāvā arī iespēju par atsevišķu samaksu iznomāt kādu no vairākiem simtiem dažādu mākslas filmu. Tas var iznomāt uz vienu dienu par 0,87 vai 2,10 latiem atkarībā no filmas vecuma. Par 3,90 latiem iespējams arī iegādāties arī filmu abonementu 30 dienām.

Lattelecom interneta televīzija ir vienīgā iespēja skatīties Latvijas TV kanālus internetā, jo citas interneta vietnes nepiedāvā pilnu to saturu. Tomēr internetā iespējams skatīties atsevišķas pārraides.
LTV1 savus raidījumus piedāvā gan interneta tiešraidēs, gan arhīvā. Šo iespēju gan nevar nosaukt par TV internetā, bet tā sniedz iespēju iepazīties ar daļu kanālā programmas arī internetā. Savukārt LTV7 internetā piedāvā ļoti daudz dažādu sporta sacensību tiešraižu. Īpašu vērību kanāls veltījis hokeja kluba Dinamo Rīga un basketbola kluba VEF Rīga spēļu translēšanai internetā. LTV7 mājas lapā šīm translācijām pat izveidota atsevišķas sadaļas. Tāpat TV kanāls internetā pārraida arī valsts un starptautiskas nozīmes čempionātus dažādos sporta veidos, kā arī pasaules kausu bobslejā un skeletonā.

Arī LNT un TV3 piedāvā daļu savu pārraižu noskatīties kanālu mājas lapā. Jāpiebilst, ka TV3 netiek translēts Lattelecom interneta televīzijā, tāpēc visu TV kanāla programmu internetā noskatīties nav iespējams.

3 komentāri:

  1. Es vēlos nomainīt televizoru zālē, pašlaik mums ir 43", un laika gaitā tas šķiet ļoti, ļoti mazs. Esmu redzējis dažus labus variantus 55-75 gadiem, bet nevaru izlemt, kurš uzņēmums ir labāks.

    AtbildētDzēst
  2. Šo komentāru ir noņēmis autors.

    AtbildētDzēst
  3. Joprojām liela nozīme ir ražotājfirmai, ja tev ir kādas mazpazīstamas firmas
    televizors, tad tas, protams, maksās ievērojami mazāk, bet arī kalpos mazāk.
    Mēs paņēmām televizoru https://www.expressshop.lv/lv/p/televizori-un-aksesuri/televizori Philips - 55 collas. Skaņas kvalitāte, attēls un
    krāsu atveide ir vienkārši burvīgi. Man šajā televizorā arī ļoti patīk skatīties netflix .

    AtbildētDzēst