otrdiena, 2012. gada 10. janvāris

Online TV – vienkārši un ērti

Lai arī online TV Latvijā parādījās salīdzinoši nesen un Latvijas telekanāli internetā piedāvā noskatīties salīdzinoši nelielu savu pārraižu daļu, tas ir noteikt ir viens no ērtākajiem, lētākajiem un vienkāršāk lietojamiem televīzijas veidiem, jo bez datora ar interneta pieslēgumu nav nepieciešams nekāds papildu aprīkojums, turklāt online TV pieejama visur, kur var pieslēgt internetu.

Pašlaik Latvijā online TV piedāvājums ir ļoti neliels – vienīgā iespēja skatīties Latvijas kanālu pilnu saturu augtā kvalitātē ir pieslēdzot Lattelecom interneta televīziju. Protams, telekanāli piedāvā interneta tiešraidē noskatīties daļu raidījumu, tāpat telekanālu mājas lapās pieejami atsevišķu pārraižu vai to fragmentu ieraksti, tomēr šādu piedāvājumu nevar uzskatīt par online TV, jo pieejamais kanāla saturs ir ierobežots. Parasti iespējams noskatīties, ziņu un sporta pārraides, kā arī autorraidījumus un dažādas diskusijas par aktualitātēm politikā, kultūrā un citās jomās.

Lattelecom piedāvātā online TV ir iespēja skatīties 20 Latvijas un ārzemju kanālus internetā un pašlaik tas ir vienīgais šāda piedāvājums Latvijā. Par 2,90 latiem mēnesī pieejami sekojoši online TV kanāli - LTV1, LTV7, LNT, TV5 Rīga, Pirmais Baltijas Kanāls, NTV Mir, Sony Entertainment Television, Nickelodeon, Disney Channel, Eurosport, KHL, Sportacentrs.com, Discovery Channel, National Geographic, Discovery Science, Travel N Living, MTV Europe, Muz TV, CNN International un RTL.
Tāpat online TV skatītājiem pieejami arī tādi papildus pakalpojumi, kā videonoma, iespēja izvēlēties pārraides valodu, ja to atbalsta attiecīgais televīzijas kanāls, kā arī ērti pieejama televīzijas programma. Lai pieslēgtu Lattelecom online TVatliek tikai reģistrēties interneta vietnē lattelecom.tv. Turklāt septiņas dienas pēc reģistrēšanās online TV iespējams izmantot bez maksas. Pēc bezmaksas perioda beigām, klients var izlemt vai abonēt online TV.

Galvenā online TV priekšrocība salīdzinot ar cietiem televīziju veidiem Latvijā ir tās salīdzinoši zemās izmaksas, jo, lai to skatītos nav nepieciešams iegādāties televizoru, dekodrii vai televīzijas antenu. Tāpat papildus interneta pieslēgumam, nav nepieciešams ierīkot kabeļtelevīzijas pieslēgumu. Jāpiebilst, ka neviena kabeļtelevīzija, maksas virszemes televīzija vai interaktīvā televīzija nav pieejama par tik zemu mēneša maksu kā online TV.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru