otrdiena, 2012. gada 18. decembris

Optiskais internets kopā ar kvalitatīvu televīziju

Pēdējo gadu laikā katrs interneta lietotājs vēlas izmantot optisko internetu. Optiskais internets ir stabils un ātrs internets, kam Latvijā citi interneta veidi nevar konkurēt. Optiskais internets ne tikai Latvijā, bet visā pasaulē tiek plaši izmantots tieši savā ātruma, kvalitātes un stabilitātes dēļ.

Optiskā interneta ātrumu nodrošina pielietotā tehnoloģija – dati tiek pārraidīti pa īpašu optiskās šķiedras kabeli, izmantojot gaismas starus. Citos interneta veidos, ko pārraida pa vadiem, piemēram, DSL internetā, izmanto elektroniskos impulsus. Šie interneta veidi ir ne tikai lēnāki, bet tajos mēdz rasties arī zudumi, kā arī interneta signāla pārrāvumi, paaugstinoties tīkla noslodzei. Optiskais internets ir drošs un tā savienojums, palielinoties tīkla noslodzei, nepasliktinās. Tas nozīmē, ka pat vakaros un brīvdienās, kad arī visi kaimiņi izmanto internetu, tā ātrums nesamazināsies.
Tā kā lielākā daļa cilvēku izmanto ne tikai internetu, bet arī televīziju, aktuāls ir jautājums par abu šo pakalpojumu pirkšanu no viena telekomunikāciju operatora. Optisko internetu nepiedāvā daudzi telekomunikāciju operatori, ja līdz ar optisko internetu vēlaties izmantot arī kvalitatīvu un mūsdienīgu televīziju, izvēles iespējas kļūst vēl mazākas. Tomēr ir vairāk nekā viens telekomunikāciju pakalpojumu sniedzējs, kas var savus klientus nodrošināt ar ātru un kvalitatīvu optisko internetu un kvalitatīvu televīziju.

Lattelecom saviem klientiem piedāvā komplektus ar optisko internetu un interaktīvo televīziju, kur interneta ātrums ir no 50 MB/sek. līdz 200 MB/sek. Izzi klientiem tiek piedāvāts optiskais internets ar ātrumu no 25 MB/sek. līdz 300 MB/sek. Savukārt Baltcom klientiem nav īpaši plašas izvēles iespējas, jo komplektā ar televīziju tiek piedāvāts internets ar ātrumu līdz 100 MB/sek.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru