otrdiena, 2011. gada 17. maijs

Internets jebkurā vietā Latvijā, arī laukos

Internets jau kādus pāris gadus ir kļuvis par mūsu dzīves neatņemamu sastāvdaļu. Mēs varam optimizēt daudzas savas ikdienas darbības izmantojot interneta piedāvātās priekšrocības, piemēram, veikt rēķinu apmaksu izmantojot interneta banku, komunicēt ar saviem draugiem ārzemēs un citas mūsu dzīvē nozīmīgas lietas, kas ļauj taupīt ne tikai laika resursus, bet arī mūsu finansiālos līdzekļus. Bet, ko darīt vietās, kur internets nav pieejams, piemēram, vai internets laukos ir pieejams, kādā lauku viensētā, kur vienīgā mūsdienu civilizācijas pazīme ir elektrība?

Lattelecom piedāvā bezvadu interneta risinājumu tieši šādām situācijā, kad patstāvīgs interneta pieslēgums tehniski nav pieejams, taču ir pieejams bezvadu internets. Bezvadu interneta lietotājiem tiek piedāvāts izvēlēties starp trīs tarifu plāniem, kas atšķiras ar lejupielādējamo vai augšupielādējamo failu apjoma daudzumu, tas ir, 500Mb, 5Gb vai 10Gb, katrs noteikti atradīs sev piemērotāko variantu, bet no sākuma vajadzētu pārliecināties vai bezvadu internets laukos ir pieejams adresē, kur baudīsiet atvaļinājumu vai brīvdienas. Te derētu piebilst, ka Lattelecom bezvadu interneta pārklājums ir praktiski visā Latvijā, un vietās, kur tas vēl nav pieejams noteikti drīzumā būs, jo aktīvi tiek strādāts pie bezvadu tīkla izvēršanas darbiem.
Tātad, kad ir veikts pirmais solis, pārbaudīts vai bezvadu internets ir pieejams adresē vai māju nosaukumā ar bezvadu interneta pārbaudes rīka palīdzību, ko piedāvā Lattelecom. Pats svarīgākais ir izvēlēties atbilstošāku datu pārraides daudzumu, kā jau tika minēts tiek piedāvāti 3 datu pārraides tarifu plāni. Nedaudz apskatīsim katru no tiem un kādai interneta lietošanai izvēlētais tarifu plāns būtu piemērots.

1.)    Datu pārraides apjoms 500Mb būs piemērots tādiem lietotājiem, kam internetu ir nepieciešams lietot pāris dienas mēnesī un veikt primārās darbības internetā: ziņu lasīšana, e-pasta ziņojumu nosūtīšana u.c.
2.)    Datu pārraides apjoms 5Gb, ir paredzēts lietotājiem, kam internets būs nepieciešams vairāk nekā pāris dienas mēnesī, ne velti datu apjoms ir 10 reizes lielāks.  
3.)    Ja internets vajadzīgs lielu failu sūtīšanai, izmantojot, piemēram, programmu skype, tad visatbilstošākais variants būs tarifu plāns ar datu apjomu 10Gb. Izvēloties šādu datu apjomu būs iespējams arī lejupielādēt kādu filmu un veikt citas ikdienišķas darbības internetā. 

Izvēlies un saņem kvalitatīvu internetu laukos, baudot savu atvaļinājumu pie dabas.

svētdiena, 2011. gada 15. maijs

KHL hokeja līga un Lattelecom interneta televīzija


Internets mūsdienās paver daudz jaunas un aizraujošas iespējas, tas ir saziņas uzlabošana, piemēram, sociālie tīkli, skype un citas saziņas iespējas internetā ļauj pārkāpt jebkuru attāluma barjeru. Internets nodrošina saziņas iespējas jebkurā laikā un tu vari mierīgi komunicēt ar draugiem no Amerikas, pašam atrodoties Latvijā, turklāt tas ir par baltu velti, vai nav lieliski? Taču pie mūsdienu tehnoloģiskajām iespējām arī televīziju var skatīties internetā, tagad to piedāvā Lattelecom interneta televīzija, kas ir inovatīvs pakalpojums, jo paralēli interneta televīzijai tiek nodrošināta arī interaktīva video noma.

Mūsdienās daudziem televīzijas skatītājiem ir interese par KHL televīzijas kanālu, tas noteikti ir saistāms ar mūsējo – „Dinamo Rīga” dalību šajā hokeja līgā ar nosaukumu KHL (Kontinentālā hokeja līga). Tagad šo televīzijas kanālu arī ir iespējams skatīties interneta televīzijas lietotājiem un kāpēc gan ne, jo televīziju vari skatīties uz sava datoru un, protams, vēl ir nepieciešams interneta pieslēgums. Interneta ātruma prasības ir visai „pieticīgas”, tie ir tikai 2,5Mbit/s un tu jau baudi interneta televīziju HQ (High Quality) režīmā.


KHL televīzijas kanāls

KHL TV katru dienu pārraida 1-3 spēles tiešraidē (parasti tās ir interesantākās, nozīmīgākās spēles), kā arī 1-3 spēles atkārtojumā, kuras dienas laikā tiek atkārtotas vairākas reizes. Šāds pārraižu grafiks apmierinās jebkuru hokeja un KHL līgas līdzjutēju. Ikvienu spēli var redzēt atkārtojumā un tas ir tiešām ļoti liels pluss.
KHL televīzijas kanāls papildus spēļu pārraidēm, piedāvā arī tādus interesantus informatīvus un ikvienam šīs līgas līdzjutējam aktuālus raidījumus kā Голевая передача, Ледовый континент un Наша игра. Šajos raidījumos tiek piedāvāta aktuāla informācija par hokeja pasaulē notiekošo un par visā līgā notiekošajām aktivitātēm.

Pievienojies KHL līgas fanu pulkam jau šodien, viss, kas tev ir jāizdara, jāpieslēdz Lattelecom interneta tv, kurā tiek pārraidīts KHL hokeja kanāls.

trešdiena, 2011. gada 4. maijs

Interneta televīzija tavās mājās

Internets šodien mums piedāvā daudz jaunu iespēju, daudz labāku un ātrāku komunikāciju, kā arī failus apmainīšanās process un daudz kas cits, ko mūsdienās piedāvā internets. Tagad internets arī piedāvā interneta tv – Lattelecom interneta televīzija. Tā ir inovatīva pieeja televīzijas pārraidei, jo viss, kas vajadzīgs, lai būtu iespējams skatīties interneta tv ir dators un interneta pieslēgums, turklāt prasības interneta pieslēguma ātrumam un datora jaudai ir ļoti minimālas. Pašlaik ir noslēgusies interneta televīzijas pirmā pakalpojuma ieviešanas kārta, tāpēc arī pašlaik tiek piedāvāta 2 nedēļu interneta televīzijas testa iespēja ikvienam interesentam.

Interneta ātruma prasības

Kā jau tika minēts raksta ievadā interneta ātrums prasības ir ļoti minimālas, tās ir sākot no 1Mbit/s līdz 2,5Mbit/s, viss atkarīgs no tā kādā kvalitātē esat izvēlējušies skatīties interneta televīziju LQ (zemā kvalitātē) vai HQ (augstā kvalitātē). Reti kurš nepiekritīs, ka interneta pieslēgums  ar ātrumu 2,5Mbit/s ir minimāls un mūsdienās jebkurš interneta pieslēgums nodrošina šādu interneta ātrumu.
Piemērs: Lattelecom ekonomiskā interneta pieslēgums, kas ir Lattelecom “ekonomiskākais” interneta pieslēgums par zemāko cenu, atbalsta interneta ātrumu 2Mbit/s. Tātad ekonomiskā interneta lietotāji var skatīties interneta tv augstā kvalitātē.

Interneta tv cenas

Lattelecom pavisam nesen ir publicējis interneta tv cenas. 30 dienu piekļuve interneta televīzijai izmaksās Ls 3.99 un pērkot uz ilgāku laika posmu maksa par mēnesi ir vēl mazāka. Pie tam, apmaksājot pakalpojumu līdz 30.06.2011, visas filmas varēs skatīties bez papildus maksas, kas arī ir neslikts pamudinājums sākt lietot Lattelecom interneta tv. Uzskatu, ka pakalpojuma cena ir visai demokrātiska, jo jārēķina arī tas, ka nav nepieciešamas nekādas papildus ierīces, ne televīzijas dekoders, ne arī istabas vai ārā antena. Lattelecom interneta televīzija pārraida interneta televīzijas plūsmu pa taisno tavā datorā.

Izvēlies modernāko interneta televīziju, ko piedāvā Lattelecom interneta tv. Skaties savus iemīļotākos kanālus pie rīta kafijas tasītes, lasot jaunās ziņas. 


otrdiena, 2011. gada 3. maijs

KHL televīzijas kanāls pieejams Lattelecom interneta televīzijā


Lattelecom interneta televīzijas plašajā televīzijas kanālu sarakstā ir KHL (Kontinentālās hokeja līga) televīzijas kanāls, kur ir iespējams sekot aktuālākajiem jaunumiem līgā notiekošajam, kā arī vērot tiešraidē līgas spēles. Kopš Rīgas Dinamo hokeja komanda startē šajā augstā līmeņa hokejā līgā arī Latvijas skatītājiem ir audzis pieprasījums pēc šī televīzijas kanāla, jo kā zināms Latvijā ir vislabākie hokeja līdzjutēji, kam ir interesanti vērot šāda veida kanālu, jo ir iespējams uzzināt ne tikai par Rīgas Dinamo komandas panākumiem līgā, bet arī par citu līgas komandu veikumiem, kā arī tiek piedāvāti interesanti raidījumi, intervijas u.t.t.


Katru dienu KHL TV pārraida 1-3 spēles tiešraidē (parasti tās ir interesantākās, nozīmīgākās spēles), kā arī 1-3 spēles atkārtojumā, kuras dienas laikā tiek atkārtotas vairākas reizes. Šāds pārraižu grafiks apmierinās jebkuru hokeja un KHL līgas līdzjutēju.
Papildus spēļu pārraidēm, KHL TV piedāvā arī tādus interesantus informatīvus un analītiskus raidījumus kā Голевая передача, Ледовый континент un Наша игра. Šajos raidījumos tiek piedāvāta aktuāla informācija par hokeja pasaulē notiekošo un par visā līgā notiekošajām aktivitātēm.


KHL – Kontinentāla hokeja līga

Kontinentālā hokeja līga (KHL) (Континентальная Хоккейная Лига) ir starptautiska līmeņa hokeja līga (Hokeja fani saka, ka šī līgā ir otrā spēcīgākā pēc NHL). KHL līga ir dibināta 2008. gadā un tajā spēlē 20 komandas no Krievijas, kā arī pa vienai no Latvijas (Dinamo Rīga), Baltkrievijas un Kazahstānas. Sezonas biegās līgas uzvarētāja, neatkarīgi no valsts, kurā klubs atrodas, iegūst Krievijas čempiona titulu, kā arī izcīna Gagarina kausu. Interesants ir fakts, ka šo 3 gadu laikā spēku samērs starp līgas komandām ir izlīdzinājies, kas padara, katru līgas spēli par aizraujošu un interesantu. 

Katru sezonu līga piešķir dažādas balvas un kausus tās labākajiem spēlētājiem un komandām. Par sezonas vērtīgāko spēlētāju atzītais iegūst Zelta nūju, bet labākais līgas debitants iegūst Čerepanova balvu. Tiek apbalvots arī sezonas rezultatīvākais spēlētājs, kā arī rezultatīvākais aizsargs, labākais vārtu guvējs, labākais veterāns, labākais vārtsargs, izslēgšanas kārtas vērtīgākais spēlētājs, kā arī vēl vairāki apbalvojumi. Tiek noteikts arī sezonas labākais treneris, tiesnesis, kā arī kluba prezidents. 


Lattelecom interneta tv iekļautais televīzijas kanāls KHL piedāvā sekot aktuālākajiem notikumiem hokeja Pasaulē un just līdzi savējiem – Rīgas Dinamo.