piektdiena, 2011. gada 29. jūlijs

Digitālā TV – Ciparu televīzija tavās mājas


Digitālā tv - Ciparutelevīzija ir televīzija, kur video pārraida MPEG4 vai citādi kodētas ciparu straumes (stream) veidā, atšķirībā no analogās televīzijas signāla. Vēl pavisam nesen visā Latvijas teritorijā bija pieejams tikai analogās televīzijas signāls. Analogās televīzijas apraide pilnība tika pārtraukta 2009. gadā. Ir pagājuši 2 gadi un lielais pulks digitālās televīzijas skatītāji ir rakstījuši pozitīvas atsauksmes par digitālo tv, ko saviem klientiem piedāvā Lattelecom.

Digitālās tv skatītāja vērtējums no nekurzeme.lv „Virszemes TV bezmaksas 5 kanāus tagad jau var uztvert visā Latvijā. Pērkot dekoderi priekš Virszemes TV ir lielākas izredzes izvairīties no pārslodzēm, jo raida pa gaisu, nekā skatoties digitālo televīziju pa kabeli. Bieži tiek jaukta Virszemes TV ar Lattelecom televīziju, kas tiek piedāvāta kopā ar Internetu - pa kabeli raidītajai digitālai televīzijai un Virszemes TV ir katrai savs dekoderis.
Pats lietoju Virszemes TV un ar dekoderi nav bijušas problēmas. Bilde ideāla pat ar ļoti vienkāršu antenu.”


Digitālās tv pārraides signāls nodrošina ne tikai augstus attēla un skaņas kvalitātes standartus, bet arī ļoti plašu televīzijas kanālu klāstu visā Latvijas teritorijā. Piemēram, digitālās televīzijas „Ekonomiskā Paka” skatītājiem nodrošina 20 aizraujošus un interesantus televīzijas kanālus, kā arī nākotnē domājams visiem digitālās tv skatītājiem būs pieejamas arī visas tematiskās pakas.

Digitālās tv apraide

Digitālas televīzijas apraidi ārpus Rīgas nodrošina vairāk kā 20 televīzijas torņi visā Latvijā. Digitālās tv apraides signāls paver visiem Latvijas iedzīvotājiem skatīties ārzemju tv  kanālus, kas ļauj būtu Pasaules un Latvijas notikumu centrā, sekot aktuālākajiem jaunumiem, skatīties jaunākās filmas un aizraujošākās sporta tiešraides. 

Digitālās tv pieslēgšana 

Digitālās tv pieslēgšanai ir nepieciešami daži elementi, kas ir digitālās tv uztvērējs, āra vai istabas antena, kā arī viedkarte, kas nodrošinās pieeju maksas televīzijas kanāliem, piemēram Eurosport, Animal Planet un citiem aizraujošiem Pasaules populārākajiem televīzijas kanāliem.  

Digitālā tv ir unikāla iespēja skatīties Latvijā inovatīvāko televīziju visiem Latvijas iedzīvotājiem, ko tu vēl gaidi! Pievienojies!

pirmdiena, 2011. gada 25. jūlijs

Vai tava televīzija ir digitālā televīzija?

Digitālā televīzija Latvijā tiek pārraidīta no 2009. gada vasaras vidus, kad notika pilnīga televīzijas signāla pārraides nomaiņa no analogā televīzijas signāla uz digitālo. Analogais televīzijas signāls jau sen bija novecojis un tik pārraidīts izmantojot jau sen novecojušas tehnoloģijas, kā arī televīzijas pārraides formātu. Digitālā televīzija ļauj aizvien vairāk laika pavadīt pie televizora gūstot no tā lielāku prieku un baudu, jo attēla un skaņas kvalitāte ir pavisam citā līmenī, tas ir ciparu – digitālais formāts – MPEG4. 

Ko digitālā televīzijas nozīmē vienkāršam skatītajam?

Digitālā televīzija ir iespēja skatīties augstas kvalitātes televīzijas pārraidi digitālajā formātā, kas nodrošina augstus televīzijas attēla un skaņas kvalitātes standartus. Pats galvenais papildinājums salīdzinājumā ar analogo televīziju ir tāds, ka visā Latvijas teritorijā ir pieejams skatīties populārākos Pasaules televīzijas kanālus, kas agrāk nebija iedomājams. Digitālās televīzijas pārraidei nav nepieciešams dārgs televizors tā, ka jums ir pavecāks televizors tad arī uz tā būs iespējams uztvert un skatīties digitālo televīziju un pievienoties jaunākās paaudzes televīzijas pārraidei. 

Kā digitālā televīzija attīstās?

Kopš digitālās televīzijas pilnīgas apraides ieviešanas Latvijā ir pagājuši 2 gadi, tad aktuāls jautājums būtu, kā šis pakalpojums ir attīstījies šo 2 gadu laikā? Vairāk nav novērojami nekādi traucējumi televīzijas signāla pārraidē, kas sākumā vietām bija novērojami, jo pakalpojums bija jauns un kā jau parasti sākums nekad nav viegls, jo tiek pieslīpētas dažādas tehniskas nianses. Digitālajā televīzijā pieejamo kanālu skaits ir manām pieaudzis, turklāt digitālā televīzija ir pieejama visiem Latvijas iedzīvotājiem, ne tikai bezmaksas kanāli, bet arī ekonomiskās pakas televīzijas kanāli, kas pavieno 20 Pasaules populārāko kanālu sarakstu. Kopā digitālās televīzijas skatītājiem ir pieejami 53 televīzijas kanāli, tie ir bezmaksas kanāli, televīzijas kanāli, kas iekļauti ekonomiskajā pakā un televīzijas kanāli, kas iekļauti tematiskajās pakās. Droši varam apgalvot, ka sev atbilstošāko un piemērotāko atrādīs ikviens!

Digitālā televīzija piedāvā plašu televīzijas kanālu klāstu un lielisku attēla un skaņas kvalitātes standartu. Ko tu vēl gaidi? Pievienojies digitālās televīzijas saimei jau šodien!

svētdiena, 2011. gada 5. jūnijs

Televīzija internetā – inovatīvi un aizraujoši


Mūsdienās, kad internets mums atvieglo vairākas ikdienā svarīgas darbības paveikt ātrāk un lētāk, interneta banka, komunikācijas iespējas un tagad arī tv internetā, ko piedāvā Lattelecom. Lattelecom tv internetā saviem skatītājiem piedāvā 20 Latvijas un Pasaules populārākos televīzijas kanālus, kā arī video nomu, tāpat, kā tas ir interaktīvajā televīzija, ko arī piedāvā Lattelecom. Interneta tv video nomā tiek piedāvātas vairāk nekā 100 dažādu žanru filmas. 2011. gada aprīļa beigās noslēdzās interneta televīzijas pirmā ieviešanas kārta, kas norāda uz to, ka šis tikai ir interneta tv attīstības sākums Latvijā.

Interneta televīzijas interneta ātruma prasības
Interneta televīzija skatītājiem tiek piedāvāta 2 kvalitātes standartos, kas ir atkarīgi no interneta pieslēguma ātruma, taču vajadzētu piebilst, ka katrs interneta pieslēgums mūsdienās atbalsts interneta televīzijas skatīšanos augstā kvalitātē (HQ – High Quality). Taču tomēr, ja interneta ātrums neatbalsta HQ video režīmu, tad pakalpojumus ir pieejams arī zemā attēla kvalitātē.
  • LQ ( low quality – 1Mbit/s)
  • HQ ( High quality – 2.5Mbit/s)
Interneta tv priekšrocības

-          Tev nav nepieciešams digitālās televīzijas dekoders.
-          Tev nav nepieciešama kāda dārga antena, pareizāk sakot, antena vispār nav vajadzīga.
-          Tev nav vajadzīga viedkarte, kas nodrošina maksas kanālu skatīšanās iespēju Lattelecom virszemes televīzijā.
-          Viss, kas tev nepieciešams ir interneta pieslēgums un dators
-          Liela daļa no televīzijas kanāliem pieejami vairāki audio celiņi, tas nozīmē, skaties televīziju pat līdz 3 izvēles valodā

Interneta televīzijas cenas

TV tiešraidēm ir 3 dažādu termiņu izvēle: uz 30 dienām, uz 60 dienām, uz 90 dienām
Akcijas laikā līdz 31.maijam, TV tiešraidēm ir īpašā cena:

Pakalpojuma varianti
Tarifs bez PVN
Tarifs ar PVN
Lattelecom Interneta TV Tiešraide uz 30 dienām, Ls
3.27
3.99
Lattelecom Interneta TV Tiešraide uz 60 dienām, Ls
4.90
5.98
Lattelecom Interneta TV Tiešraide uz 90 dienām, Ls
6.13
7.47
 
Sākot ar 1.jūniju, TV tiešraides cenas būs sekojošas:
Pakalpojuma varianti
Tarifs bez PVN
Tarifs ar PVN
Lattelecom Interneta TV Tiešraide uz 30 dienām, Ls
4.02
4.90
Lattelecom Interneta TV Tiešraide uz 60 dienām, Ls
6.39
7.80
Lattelecom Interneta TV Tiešraide uz 90 dienām, Ls
7.13
8.70

Izvēlies sev ērtāko televīzijas skatīšanās veidu, tā ir tava tv internetā – Lattelecom interneta televīzija.

ceturtdiena, 2011. gada 2. jūnijs

Interneta televīzija mūsdienās


Mūsdienas, kad daudz mums ērtas darbības mēs veicam online (tiešsaistes) režīmā, kas mums ļauj ekonomēt gan laiku, gan arī naudas līdzekļus. Internetā tagad ir pieejama arī kvalitatīva un inovatīva televīzija, ko saviem skatītājiem piedāvā uzņēmums Lattelecom. Interneta televīzija - tā ir video plūsmas straumēšana uz Jūsu datora ekrāna izmantojot interneta pieslēgumu. Ja agrāk interneta televīzijas pārraidei bija nepieciešams, priekš tiem laikiem diezgan ātrs internets, tad pašlaik interneta televīzijas darbība ir optimizēta, televīzijas kanāls saturs netiek lejupielādēts uz datora un ir pieejams reālajā laikā, kad esi pieslēdzies www.lattelecom.tv mājas lapai. Interneta televīzija atbalsts ne tikai PC datorus, bet arī MAC datorus, kuru lietotāju loks tagad arī ir pietiekoši plašs.

Interneta televīzijas kanāli

Interneta televīzijā kopā ir pieejami 20 televīzijas kanāli, kas ir arī pilnīgi pietiekoši, lai būtu iespējams sekot jaunumiem gan Latvijā, gan arī visā plašajā Pasaulē.

Interneta tv pieejamie televīzijas kanāli

Televīzijas kanāli, ko saviem skatītājiem piedāvā interneta televīzija ir: LTV1, LTV7, LNT, TV3, TV5, Pirmais Baltijas kanāls, Sony Entertainment Television, Nickelodeon, Disney Channel, Eurosport, KHL, Discovery Channel, National Geographic, Discoveru Science, Travel & Living, MTV Europe, Muz TV, CNN International, RTL, Bloomberg. Kā redzams pieejamais ārzemju kanālu piedāvājums ir pietiekoši plašs un ikviens atradīs šeit tieši viņam interesējošu televīzijas kanālu.

Interneta televīzijas liela priekšrocība ir tāda, ka Jums nav nepieciešamas nekādas papildus ierīces, piemēram, televīzijas dekoders, televīzijas antena, viedkarte vai citas ierīces, kas parasti saistās ar televīzijas pārraidi.
Interneta televīzijas skatītājiem papildus televīzijai tiek piedāvāta arī moderna filmu noma, kurā ir atrodamas vairāk kā 100 jaunākās un arī citu gadu populārākās filmas, arī šeit katrs varēs atrast tieši to, ko ir interese skatīties.

Katram interneta televīzijas skatītājam ir pieejama interneta televīzijas iepazīšanās tūre, kas ir pareizs solis no Lattelecom puses, jo pakalpojums ir jauns un daudziem skatītājiem varētu rasties jautājumi par dažādiem interneta televīzijas lietošanas jautājumiem un nebūšanām. Lai piekļūtu maksas televīzijas kanālu saturam vari nopirkt, norēķinoties ar Visa, Visa Electron, MasterCard un Maestro norēķinu kartēm. Tad ir nepieciešams autorizēties sistēmā ar MansLattelecom datiem un aizgāja tava 21. gadsimta izklaide var sākties!

Izvēlies inovatīvāko un mūsdienīgāko piedāvājumu – Lattelecom interneta televīzija un skaties sev iemīļotos raidījums tev ērtā laikā un vietā.

otrdiena, 2011. gada 17. maijs

Internets jebkurā vietā Latvijā, arī laukos

Internets jau kādus pāris gadus ir kļuvis par mūsu dzīves neatņemamu sastāvdaļu. Mēs varam optimizēt daudzas savas ikdienas darbības izmantojot interneta piedāvātās priekšrocības, piemēram, veikt rēķinu apmaksu izmantojot interneta banku, komunicēt ar saviem draugiem ārzemēs un citas mūsu dzīvē nozīmīgas lietas, kas ļauj taupīt ne tikai laika resursus, bet arī mūsu finansiālos līdzekļus. Bet, ko darīt vietās, kur internets nav pieejams, piemēram, vai internets laukos ir pieejams, kādā lauku viensētā, kur vienīgā mūsdienu civilizācijas pazīme ir elektrība?

Lattelecom piedāvā bezvadu interneta risinājumu tieši šādām situācijā, kad patstāvīgs interneta pieslēgums tehniski nav pieejams, taču ir pieejams bezvadu internets. Bezvadu interneta lietotājiem tiek piedāvāts izvēlēties starp trīs tarifu plāniem, kas atšķiras ar lejupielādējamo vai augšupielādējamo failu apjoma daudzumu, tas ir, 500Mb, 5Gb vai 10Gb, katrs noteikti atradīs sev piemērotāko variantu, bet no sākuma vajadzētu pārliecināties vai bezvadu internets laukos ir pieejams adresē, kur baudīsiet atvaļinājumu vai brīvdienas. Te derētu piebilst, ka Lattelecom bezvadu interneta pārklājums ir praktiski visā Latvijā, un vietās, kur tas vēl nav pieejams noteikti drīzumā būs, jo aktīvi tiek strādāts pie bezvadu tīkla izvēršanas darbiem.
Tātad, kad ir veikts pirmais solis, pārbaudīts vai bezvadu internets ir pieejams adresē vai māju nosaukumā ar bezvadu interneta pārbaudes rīka palīdzību, ko piedāvā Lattelecom. Pats svarīgākais ir izvēlēties atbilstošāku datu pārraides daudzumu, kā jau tika minēts tiek piedāvāti 3 datu pārraides tarifu plāni. Nedaudz apskatīsim katru no tiem un kādai interneta lietošanai izvēlētais tarifu plāns būtu piemērots.

1.)    Datu pārraides apjoms 500Mb būs piemērots tādiem lietotājiem, kam internetu ir nepieciešams lietot pāris dienas mēnesī un veikt primārās darbības internetā: ziņu lasīšana, e-pasta ziņojumu nosūtīšana u.c.
2.)    Datu pārraides apjoms 5Gb, ir paredzēts lietotājiem, kam internets būs nepieciešams vairāk nekā pāris dienas mēnesī, ne velti datu apjoms ir 10 reizes lielāks.  
3.)    Ja internets vajadzīgs lielu failu sūtīšanai, izmantojot, piemēram, programmu skype, tad visatbilstošākais variants būs tarifu plāns ar datu apjomu 10Gb. Izvēloties šādu datu apjomu būs iespējams arī lejupielādēt kādu filmu un veikt citas ikdienišķas darbības internetā. 

Izvēlies un saņem kvalitatīvu internetu laukos, baudot savu atvaļinājumu pie dabas.

svētdiena, 2011. gada 15. maijs

KHL hokeja līga un Lattelecom interneta televīzija


Internets mūsdienās paver daudz jaunas un aizraujošas iespējas, tas ir saziņas uzlabošana, piemēram, sociālie tīkli, skype un citas saziņas iespējas internetā ļauj pārkāpt jebkuru attāluma barjeru. Internets nodrošina saziņas iespējas jebkurā laikā un tu vari mierīgi komunicēt ar draugiem no Amerikas, pašam atrodoties Latvijā, turklāt tas ir par baltu velti, vai nav lieliski? Taču pie mūsdienu tehnoloģiskajām iespējām arī televīziju var skatīties internetā, tagad to piedāvā Lattelecom interneta televīzija, kas ir inovatīvs pakalpojums, jo paralēli interneta televīzijai tiek nodrošināta arī interaktīva video noma.

Mūsdienās daudziem televīzijas skatītājiem ir interese par KHL televīzijas kanālu, tas noteikti ir saistāms ar mūsējo – „Dinamo Rīga” dalību šajā hokeja līgā ar nosaukumu KHL (Kontinentālā hokeja līga). Tagad šo televīzijas kanālu arī ir iespējams skatīties interneta televīzijas lietotājiem un kāpēc gan ne, jo televīziju vari skatīties uz sava datoru un, protams, vēl ir nepieciešams interneta pieslēgums. Interneta ātruma prasības ir visai „pieticīgas”, tie ir tikai 2,5Mbit/s un tu jau baudi interneta televīziju HQ (High Quality) režīmā.


KHL televīzijas kanāls

KHL TV katru dienu pārraida 1-3 spēles tiešraidē (parasti tās ir interesantākās, nozīmīgākās spēles), kā arī 1-3 spēles atkārtojumā, kuras dienas laikā tiek atkārtotas vairākas reizes. Šāds pārraižu grafiks apmierinās jebkuru hokeja un KHL līgas līdzjutēju. Ikvienu spēli var redzēt atkārtojumā un tas ir tiešām ļoti liels pluss.
KHL televīzijas kanāls papildus spēļu pārraidēm, piedāvā arī tādus interesantus informatīvus un ikvienam šīs līgas līdzjutējam aktuālus raidījumus kā Голевая передача, Ледовый континент un Наша игра. Šajos raidījumos tiek piedāvāta aktuāla informācija par hokeja pasaulē notiekošo un par visā līgā notiekošajām aktivitātēm.

Pievienojies KHL līgas fanu pulkam jau šodien, viss, kas tev ir jāizdara, jāpieslēdz Lattelecom interneta tv, kurā tiek pārraidīts KHL hokeja kanāls.