pirmdiena, 2011. gada 25. jūlijs

Vai tava televīzija ir digitālā televīzija?

Digitālā televīzija Latvijā tiek pārraidīta no 2009. gada vasaras vidus, kad notika pilnīga televīzijas signāla pārraides nomaiņa no analogā televīzijas signāla uz digitālo. Analogais televīzijas signāls jau sen bija novecojis un tik pārraidīts izmantojot jau sen novecojušas tehnoloģijas, kā arī televīzijas pārraides formātu. Digitālā televīzija ļauj aizvien vairāk laika pavadīt pie televizora gūstot no tā lielāku prieku un baudu, jo attēla un skaņas kvalitāte ir pavisam citā līmenī, tas ir ciparu – digitālais formāts – MPEG4. 

Ko digitālā televīzijas nozīmē vienkāršam skatītajam?

Digitālā televīzija ir iespēja skatīties augstas kvalitātes televīzijas pārraidi digitālajā formātā, kas nodrošina augstus televīzijas attēla un skaņas kvalitātes standartus. Pats galvenais papildinājums salīdzinājumā ar analogo televīziju ir tāds, ka visā Latvijas teritorijā ir pieejams skatīties populārākos Pasaules televīzijas kanālus, kas agrāk nebija iedomājams. Digitālās televīzijas pārraidei nav nepieciešams dārgs televizors tā, ka jums ir pavecāks televizors tad arī uz tā būs iespējams uztvert un skatīties digitālo televīziju un pievienoties jaunākās paaudzes televīzijas pārraidei. 

Kā digitālā televīzija attīstās?

Kopš digitālās televīzijas pilnīgas apraides ieviešanas Latvijā ir pagājuši 2 gadi, tad aktuāls jautājums būtu, kā šis pakalpojums ir attīstījies šo 2 gadu laikā? Vairāk nav novērojami nekādi traucējumi televīzijas signāla pārraidē, kas sākumā vietām bija novērojami, jo pakalpojums bija jauns un kā jau parasti sākums nekad nav viegls, jo tiek pieslīpētas dažādas tehniskas nianses. Digitālajā televīzijā pieejamo kanālu skaits ir manām pieaudzis, turklāt digitālā televīzija ir pieejama visiem Latvijas iedzīvotājiem, ne tikai bezmaksas kanāli, bet arī ekonomiskās pakas televīzijas kanāli, kas pavieno 20 Pasaules populārāko kanālu sarakstu. Kopā digitālās televīzijas skatītājiem ir pieejami 53 televīzijas kanāli, tie ir bezmaksas kanāli, televīzijas kanāli, kas iekļauti ekonomiskajā pakā un televīzijas kanāli, kas iekļauti tematiskajās pakās. Droši varam apgalvot, ka sev atbilstošāko un piemērotāko atrādīs ikviens!

Digitālā televīzija piedāvā plašu televīzijas kanālu klāstu un lielisku attēla un skaņas kvalitātes standartu. Ko tu vēl gaidi? Pievienojies digitālās televīzijas saimei jau šodien!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru