piektdiena, 2011. gada 29. jūlijs

Digitālā TV – Ciparu televīzija tavās mājas


Digitālā tv - Ciparutelevīzija ir televīzija, kur video pārraida MPEG4 vai citādi kodētas ciparu straumes (stream) veidā, atšķirībā no analogās televīzijas signāla. Vēl pavisam nesen visā Latvijas teritorijā bija pieejams tikai analogās televīzijas signāls. Analogās televīzijas apraide pilnība tika pārtraukta 2009. gadā. Ir pagājuši 2 gadi un lielais pulks digitālās televīzijas skatītāji ir rakstījuši pozitīvas atsauksmes par digitālo tv, ko saviem klientiem piedāvā Lattelecom.

Digitālās tv skatītāja vērtējums no nekurzeme.lv „Virszemes TV bezmaksas 5 kanāus tagad jau var uztvert visā Latvijā. Pērkot dekoderi priekš Virszemes TV ir lielākas izredzes izvairīties no pārslodzēm, jo raida pa gaisu, nekā skatoties digitālo televīziju pa kabeli. Bieži tiek jaukta Virszemes TV ar Lattelecom televīziju, kas tiek piedāvāta kopā ar Internetu - pa kabeli raidītajai digitālai televīzijai un Virszemes TV ir katrai savs dekoderis.
Pats lietoju Virszemes TV un ar dekoderi nav bijušas problēmas. Bilde ideāla pat ar ļoti vienkāršu antenu.”


Digitālās tv pārraides signāls nodrošina ne tikai augstus attēla un skaņas kvalitātes standartus, bet arī ļoti plašu televīzijas kanālu klāstu visā Latvijas teritorijā. Piemēram, digitālās televīzijas „Ekonomiskā Paka” skatītājiem nodrošina 20 aizraujošus un interesantus televīzijas kanālus, kā arī nākotnē domājams visiem digitālās tv skatītājiem būs pieejamas arī visas tematiskās pakas.

Digitālās tv apraide

Digitālas televīzijas apraidi ārpus Rīgas nodrošina vairāk kā 20 televīzijas torņi visā Latvijā. Digitālās tv apraides signāls paver visiem Latvijas iedzīvotājiem skatīties ārzemju tv  kanālus, kas ļauj būtu Pasaules un Latvijas notikumu centrā, sekot aktuālākajiem jaunumiem, skatīties jaunākās filmas un aizraujošākās sporta tiešraides. 

Digitālās tv pieslēgšana 

Digitālās tv pieslēgšanai ir nepieciešami daži elementi, kas ir digitālās tv uztvērējs, āra vai istabas antena, kā arī viedkarte, kas nodrošinās pieeju maksas televīzijas kanāliem, piemēram Eurosport, Animal Planet un citiem aizraujošiem Pasaules populārākajiem televīzijas kanāliem.  

Digitālā tv ir unikāla iespēja skatīties Latvijā inovatīvāko televīziju visiem Latvijas iedzīvotājiem, ko tu vēl gaidi! Pievienojies!

pirmdiena, 2011. gada 25. jūlijs

Vai tava televīzija ir digitālā televīzija?

Digitālā televīzija Latvijā tiek pārraidīta no 2009. gada vasaras vidus, kad notika pilnīga televīzijas signāla pārraides nomaiņa no analogā televīzijas signāla uz digitālo. Analogais televīzijas signāls jau sen bija novecojis un tik pārraidīts izmantojot jau sen novecojušas tehnoloģijas, kā arī televīzijas pārraides formātu. Digitālā televīzija ļauj aizvien vairāk laika pavadīt pie televizora gūstot no tā lielāku prieku un baudu, jo attēla un skaņas kvalitāte ir pavisam citā līmenī, tas ir ciparu – digitālais formāts – MPEG4. 

Ko digitālā televīzijas nozīmē vienkāršam skatītajam?

Digitālā televīzija ir iespēja skatīties augstas kvalitātes televīzijas pārraidi digitālajā formātā, kas nodrošina augstus televīzijas attēla un skaņas kvalitātes standartus. Pats galvenais papildinājums salīdzinājumā ar analogo televīziju ir tāds, ka visā Latvijas teritorijā ir pieejams skatīties populārākos Pasaules televīzijas kanālus, kas agrāk nebija iedomājams. Digitālās televīzijas pārraidei nav nepieciešams dārgs televizors tā, ka jums ir pavecāks televizors tad arī uz tā būs iespējams uztvert un skatīties digitālo televīziju un pievienoties jaunākās paaudzes televīzijas pārraidei. 

Kā digitālā televīzija attīstās?

Kopš digitālās televīzijas pilnīgas apraides ieviešanas Latvijā ir pagājuši 2 gadi, tad aktuāls jautājums būtu, kā šis pakalpojums ir attīstījies šo 2 gadu laikā? Vairāk nav novērojami nekādi traucējumi televīzijas signāla pārraidē, kas sākumā vietām bija novērojami, jo pakalpojums bija jauns un kā jau parasti sākums nekad nav viegls, jo tiek pieslīpētas dažādas tehniskas nianses. Digitālajā televīzijā pieejamo kanālu skaits ir manām pieaudzis, turklāt digitālā televīzija ir pieejama visiem Latvijas iedzīvotājiem, ne tikai bezmaksas kanāli, bet arī ekonomiskās pakas televīzijas kanāli, kas pavieno 20 Pasaules populārāko kanālu sarakstu. Kopā digitālās televīzijas skatītājiem ir pieejami 53 televīzijas kanāli, tie ir bezmaksas kanāli, televīzijas kanāli, kas iekļauti ekonomiskajā pakā un televīzijas kanāli, kas iekļauti tematiskajās pakās. Droši varam apgalvot, ka sev atbilstošāko un piemērotāko atrādīs ikviens!

Digitālā televīzija piedāvā plašu televīzijas kanālu klāstu un lielisku attēla un skaņas kvalitātes standartu. Ko tu vēl gaidi? Pievienojies digitālās televīzijas saimei jau šodien!